• Professioneel, gediplomeerd
  • Manicure, Gellak, Kunstnagels
  • Edelstenen, Juwelen en Handverzorging

FAQ

1. Hoe kan ik een afspraak inplannen?

Je kan eenvoudig je afspraak bij ons inplannen via ons online boekingssysteem. Je kan daar meteen je behandeling kiezen. Als je al je gegevens invult, sturen wij je een bevestiging en een herinnering!

Uiteraard mag je ook altijd bellen, mailen, appen of via Messenger een bericht sturen. Wij doen ons best om alle aanvragen zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

 

2. Ik wil mijn afspraak verzetten. Kan dat?

Jazeker kan dat! Tot 48u. voor afspraak is dit kosteloos. In een ander geval gaan we graag met je in overleg. Neem voor het verzetten van een afspraak altijd telefonisch of per mail contact met ons op!

 

3. Ik wil mijn afspraak annuleren. Kan dat?

Jazeker kan dat! Tot 48u. voor afspraak is dit kosteloos. In een ander geval gaan we graag met je in overleg. Neem voor het verzetten van een afspraak altijd telefonisch of per mail contact met ons op!

 

4. Kan ik je salon met het openbaar vervoer bereiken?

Ja, ons salon is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De NS sprinter Den Bosch - Deurne stopt op station Helmond - Brouwhuis. Van daaruit is het ongeveer 7min. lopen tot aan de nagelstudio.

 

5. Heb je parkeergelegenheid voor de deur?

Helaas heeft ons nagelsalon geen parkeerplaats voor de deur. In de doorgaande straat (Maaslaan) zijn voldoende parkeervakken waar je de auto veilig kan parkeren. Van daaruit is het 1min. lopen tot aan het salon.

 

6. Ik heb een medische conditie. Kan ik mijn nagels laten doen?

Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk samen met welke behandeling je beoogt. Neem contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden, en adviseren je graag op basis van onze kennis wat wel of niet geschikt is bij je situatie.

 

7. Is de nagelstyliste gediplomeerd/gecertificeerd?

Onze nagelstyliste heeft al enige tijd ervaring met het zetten van kunstnagels en het geven van manicure. Op dit moment specialiseert ze zich verder op diverse gebieden.

 

8. Is het nagelsalon aangesloten bij een branche vereniging?

Ja, ons salon is aangesloten bij het Nagelgilde. In een verder stadium zullen we ook ons verder professionaliseren en onderscheiden door een vermelding als erkend nagelsalon. Dit laatste geeft jou als klant de geruststelling en garantie dat de benodigde kennis en certificaten in huis zijn en dat de styliste regelmatig traint en werkt volgens een hygiëne protocol. Om erkend nagelsalon te worden krijgen wij externe controle.

 

9. Hoe kan ik betalen in het nagelsalon?

Je kunt bij ons contact betalen, maar ook via PIN of tikkie betalen. Uiteraard is ook een aangeschafte cadeaubon van Nagelstudio La Petite Belge een mogelijkheid om je behandeling (gedeeltelijk) te betalen.

 

10. Ik ben slecht ter been, kan ik toch je salon bezoeken?

Hoe jammer wij het ook vinden, ons salon is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De nagelstudio bevindt zich op de 2de verdieping met een redelijk steile trap. Uiteraard hoeft u dat niet te weerhouden om contact met ons op te nemen, want wij bekijken graag de mogelijkheden voor een behandeling aan huis. (enkel binnen de gemeente Helmond)

 

11. Wat als ik mijn afspraak vergeet?

Wij begrijpen dat iedereen een druk leven heeft en dat sommige dingen wel eens in een vergeethoekje verdwijnen. Daarom hebben wij als service voor onze klanten een herinneringsbericht de dag voor je afspraak. Je ontvangt deze per mail en/of SMS. Kom je uiteindelijk toch niet opdagen op de afspraak? Dat is niet leuk, zeker niet voor klanten die wachten op een plekje bij ons! We berekenen je dan de kosten van de behandeling.

 

12. Werken jullie met een wachtlijst?

Onze nagelstyliste kan maar een max. aantal klanten behandelen per week. Indien wij vol geboekt zijn, zullen wij met een wachtlijst werken. Als je geen tijdslot kan boeken in ons boekingssysteem, of we hebben je laten weten geen plek te hebben op het moment, plaatsen wij je op onze wachtlijst als je dat wenst.

 

Heb je nog een vraag die hier niet bij staat? Mail, bel of app, en wij beantwoorden ze zo snel mogelijk! Nog makkelijker? Contacteer ons via de chatknop!