• Professioneel, gediplomeerd
  • Manicure, Gellak, Kunstnagels
  • BIAB
  • Handverzorging

Het belang van goede nagelriemolie

Gepubliceerd op 18 februari 2022 om 19:16

Het belang van een goede nagelriemolie!

Je kent dat wel...Op je badkamer een potje creme voor het gezicht... en een voor de nacht...een flesje met anti rimpelserum, een handcreme, een voetcreme,.... en dan adviseert je nagelstyliste ook nog om 2x daags je nagels en nagelriemen en nagelplaat goed in te oliën?! 

 

JA! Ik leg je graag uit waarom je olie echt wilt gebruiken en welke olie.

Je wilt graag gezonde sterke nagels, of je nu een kunstnagelproduct draagt, of het enkel je natuurlijke nagels zijn, je handen zijn vaak gezien door anderen en dan wil je graag dat je nagels er gezond en sterk uitzien.

 

Dat is een van de redenen om een goede nagelriemolie te gebruiken. En liefst 2x per dag, lekker op je nagelriemen en de nagelplaat. 

 

Nagelriemollie maakt je nagels sterker, voedt ze en zorgt ervoor dat eventuele wondjes snel zullen helen. Denk bijvoorbeeld aan velletjes bijters, of zelfs nagelbijters. Door consequent nagelriemolie te smeren zul je heel snel verbetering merken!

Als je nagelriemen wat rood en opgezet zien, kan je dit met een olie echt tot een enorme verbetering brengen. Je zult snel merken dat de roodheid en de zwelling afnemen en dat je er een gezonde soepele nagelriem voor terugkrijgt. Als je de roodheid en de zwelling niet serieus neemt, zul je op den duur problemen krijgen. Een overgevoeligheid, een contactallergie en zelfs het verliezen van de gehele nagel zijn gevolgen van slecht verzorgde nagels.

 

Welke olie moet je dan kiezen? Je kiest best een olie waarin jojoba en/of avocado zitten. Deze bestanddelen zijn dusdanig opgebouwd dat ze kunnen doordringen door de dakpanstructuur van de diverse nagelplaatlagen. Ze zorgen ervoor dat het vocht in de nagel blijft.

Toevoegingen als vitamine E zijn nutteloos. Deze kunnen niet door de nagelplaat heen dringen en doen dus niets. Misschien met de huid, maar zeker niet met de nagels.

 

Heb je nog vragen over het gebruik van een nagelriemolie, of welk merk eventueel geschikt is, laat dan een reactie achter en ik help je graag verder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.